Kotel je opremljen s sodobnim peletnim gorilnikom, z notranjim podajnim polžem goriva. Kot dodatna oprema je na volju tudi gorilec z samodejnim čiščenjem poti goriva. Gorilnik sestavljata še vžigalnik in foto element za nadzor plamena.

Regulacija kotla po zaslugi vžigalnika nudi možnost montaže naprednega ogrevalnega sistema in delovanja v vremenskem načinu z uporabo mešalnega ventila. Z nadgradnjo dodatnih modulov (B,C), lahko nadzirate še dodatne elemente ogrevalnega sistema.

Daljinsko upravljiv sobni termostat nudi podporo ogrevalnemu sistemu in zagotavlja ugodne temperature ogrevanih prostorov. Regulacija nadzoruje moč gorilnika v odvisnosti od temperature kotla. Način delovanja Fuzzy Logic omogoča nemoteno modulacijo moči. Modulacija minimalizira količino porabljenega goriva pri maksimalnem izkoristku izgorevalnega procesa. Regulacija je lahko opremljena z velikim barvnim zaslonom in spletnim modulom. Gorilnik je nameščen na sprednji strani kotla. Kotli serije GreenLine izpolnjujejo zahteve glede varstva okolja in energetske učinkovitosti 5 razreda (najvišji) in izpolnjujejo normo PN-EN 303-5:2012.