Peči na pelete za ogrevanje so izjemno varčne, saj imajo visoke izkoristke. Kot kurivo v modernih pečeh na pelete se uveljavljajo za čisto, enostavno in predvsem udobno, saj se lahko postavi ob bok plinu in kurilnem olju. Tako so v primerjavi z drugimi kurivi boljši tako v ceni, kot tudi v energetski učinkovitosti.
Izdelani so lahko iz odpadnega lesa pri sečnji gozdov, pri obdelavi lesnih izdelkov ali pa  kot stranski produkt pri žaganju lesa. Izdelani iz čiste in suhe žagovine ali skobljancev in  ne vsebujejo dodatkov oziroma veziv, zato je količina pepela pri gorenju minimalna. Ponujamo peči na pelete različnih proizvajalcev.

Ogrevanje s pečmi na pelete je dokaj nov način okolju prijaznega ogrevanja z lesom. Peleti se v modernih pečeh oziroma kotlih uveljavljajo kot udobno, čisto predvsem pa enostavno gorivo in se lahko postavijo ob bok kurilnem olju in plinu. Pravzaprav so v primerjavi s preostalimi celo boljši, tako v ceni, kot v energetski učinkovitosti. Izdelani so iz odpadnega lesa pri sečnji gozdov, pri obdelavi lesnih izdelkov ali pa kot ostanek pri žaganju lesa. V bistvu je to čista in suha žagovina ali skobljenci in ne vsebuje kakih dodatkov ali pa veziv. Količina pepela pri izgorevanju je prav zato minimalna.

Peči na pelete so izjemno varčne saj imajo visoke izkoristke. Poznamo več vrst peči na pelete:

  • Peč na pelete z zunanjim gorilnikom, kjer ima gorilnik vžig preko vžigalnika (svečke) in doziranje peletov iz silosa z dozirno napravo. Ta je regulirana s centralno krmilno napravo - regulatorjem. Pri teh pečeh na pelete je potrebno ročno čistiti pepel iz peči.
  • Peč na pelete z integrirano krmiljenim kurjenjem pelet. To so visokotehnološko izdelane peči na pelete, ki imajo krmiljene s procesorjem in vgrajeno lambda sondo, ki služi za popolno izgorevanje pelet. Te peči so ponavadi opremljene z samodejnim čiščenjem gorilca pelet, in samodejnim čiščenjem toplotnega izmenjevanika. Ponavadi dosegajo izkoristke izgorevanja od 90 pa vse do 95%.

Pri pečeh na pelete je možno povsem avtomatsko delovanje skozi celotno sezono in je primerljivo z ogrevanjem na plin ali kurilno olje. Pri kurjenju s peleti rabimo dokaj majhen prostor za skladiščenje, saj je na trgu veliko ponudnikov pelet.

Peč na pelete je ponavadi opremljena s silosom za pelete v velikosti 150 – 400l. Možno pa je nadgraditi sistem z vakuumskim doziranjem pelet iz silosa velikosti ki zadostuje za potrebo cele sezone.

Novejše tehnološko naprednejše peči na pelete že imajo vgrajeno regulacijo za popolno krmiljenje ogrevalnega sistema. Imajo tudi krmiljenje izgorevanja peči z modulacijo potrebne moči, vremensko vodeno regulacijo za ogrevanje hiše, krmiljenje za ogrevanje sanitarne vode..

Te sodobne peči na pelete imajo ponavadi dokaj nizke izhodne temperature dimnih plinov, nizke vrednosti prašnih delcev do 20mg/m3 izpuha ter nizke vrednosti CO2. Torej so ekološko zelo prijazne za ogrevanje.

Pri nas nudimo več vrst različnih proizvajalcev peči na pelete od tehnološko manj naprednih pa vse do tehnološko zelo naprednih peči na pelete.