V naši ponudbi imamo tudi kombinirane peči, ki vam omogočajo uporabo različnih vrst goriv, kot so peleti in drva ter celo peleti, drva in olje. Ponujamo kombinirane peči različnih preizkušenih proizvajalcev.

Kombinirane peči na drva in pelete združujejo dva sistema ogrevanja za kurjenje drv ali pelet. Imajo manjše izkoristke izgorevaja kot specializirane peči na pelete, vendar so pri uporabnikih priljubljene, saj za vgradnjo dveh sistemov ogrevanja potrebujejo manj prostora. Kombinirane peči na drva in pelete pa nudijo še psihološko sigurnost - saj lahko predvsem starejše hiše načeloma ogrevajo tudi ko ni elektrike.

 

Kombinirane peči na drva in pelete ločimo po izdelavi na:

  • manj tehnološko dovršene, kjer je peletni gorilec nameščen na vrata. Pri teh kombiniranih pečeh ni mogoče kuriti istočasno pelet in drv. Pri menjavi energenta je potreben poseg na vratih ali zamenjava vrat na kombinirani peči.
  • kvalitetnejše kombinirane peči na drva in pelete imajo ločeno kurišče za kurjenje drv in kurjenje pelet. Ponavadi imajo tudi avtomatski preklop med kurjenjem z drvmi in kurjenjem s peleti.

Nekateri tipi teh kombiniranih peči na drva in pelete regulirajo gorenje drv z vpihom zraka preko ventilatorja na peletnem gorilcu (nadtlačno gorenje). Ostale kombinirane peči na drva in pelete pa z regulatorjem vleke (naravni vlek).

Še bolj dodelane kombinirane peči na drva in pelete pa imajo tudi že vgrajeno vso potrebno regulacijo za celovito upravljanje centralnega ogrevanja (regulacija gorenja v peči, vremensko vodena regulacija ogrevalnih krogov, varovanje povratka v peč, ogrevanje sanitarne tople vode).

V našem podjetju vam nudimo kombinirane peči na drva in pelete različnih proizvajalcev.